Home > Kalender > beheer, cursus, hagen, heggen, Inverde, Londerzeel, snoeien > Cursus hagen en heggen

Cursus hagen en heggen

Hagen en heggen, ze hebben heel wat te bieden… Ze zijn een lust voor het oog, een voedselbron of schuilplaats voor vogels of simpelweg een functionele afscheiding van je perceel.

Die haag scheren of heg snoeien, het lijkt eenvoudiger dan het is. Tijdens deze cursus, die RLBK organiseert i.s.m. Inverde, worden een aantal basisregels met betrekking tot het beheer van hagen en heggen uitgelegd.

Wat is nu het verschil tussen een ‘haag’ en een ‘heg’? Welke soorten kies je hiervoor en hoe plant je ze aan? Hoe reageert een plant op snoei? Waarom is het snoeitijdstip zo belangrijk? Hoe ga je te werk met een ‘verwilderde’ haag of heg? Het zijn allemaal vragen waarop je een antwoord zal krijgen.

Na het theoriegedeelte gaan we op stap om in de buurt hagen en heggen te bekijken en een aantal technieken te demonstreren.

PRAKTISCH

Voor wie? Iedereen die in de nabije toekomst hagen, heggen of houtkanten wil aanplanten en graag wil weten hoe je ze onderhoudt. Iedereen die reeds bestaande – al dan niet uitgegroeide – hagen bezit en niet meer goed weet welke ingrepen er mogelijk zijn om het geheel beheerbaar te houden.

Je hebt voor deze cursus geen voorkennis nodig.

Wanneer? Zaterdag 23 november 2019 van 9u30 tot 16u30.

Waar? Administratief Centrum, Brusselsestraat 25, 1840 Londerzeel

Inschrijven: kan je rechtstreeks via de site van Inverde.

Bijdrage: 75 euro.

Meer info : Contacteer Sofie Müller op sofie.muller@brabantsekouters.be of 02 253 43 04