Home > Kalender > archeduc, dienst erfgoed provincie Vlaams-Brabant, het MOT, Regionaal Landschap Brabantse Kouters, regionaal landschap pajottenland-zennevallei > Infosessie bakovens restaureren – UITGESTELD

Infosessie bakovens restaureren – UITGESTELD

Door het coronavirus wordt deze activiteit jammer genoeg uitgesteld.

Er wordt later een nieuwe datum voorgesteld. Meer informatie kan je krijgen bij Archeduc via info@archeduc.be.

Info activiteit

Op veel plaatsen in onze regio staan nog oude bakovens. Droom jij er ook van om zo’n oud exemplaar nieuw leven in te blazen? Tijdens deze sessie kom je te weten hoe je de restauratie aanpakt volgens de regels van de kunst. Welk materiaal kan je opnieuw gebruiken en hoe respecteer je de originele bouwstijl? Na de theorie trekken we in de namiddag op pad en bezoeken we enkele pas gerestaureerde of te restaureren bakovens.

Praktisch

zaterdag 14 maart van 10u tot 16u
Miss Zoete, Rasbeekstraat 6, 1541 Sint-Pieters-Kapelle
deelnameprijs: 15 euro, Broodjeslunch is inbegrepen in de prijs.
Verplaatsingen in de namiddag zijn in de buurt en gebeuren met eigen vervoer/carpool met andere deelnemers. Lukt het niet je zelf te verplaatsen, neem dan contact op met Archeduc.
inschrijven verplicht

Activiteitenreeks rond bakovens

Bakovens zijn bedreigd. Niet alleen de ovens zelf verdwijnen, maar ook de techniek om ze te bouwen en de kennis om ze te gebruiken gaan verloren.

Op veel plaatsen in Halle-Vilvoorde staan er nog oude bakovens. Archeduc, Dienst Erfgoed provincie Vlaams-Brabant, het MOT, het Regionaal Landschap Pajottenland-Zennevallei en Regionaal Landschap Brabantse Kouters willen een breed publiek laten kennismaken met dit erfgoed.

Om mensen opnieuw samen te brengen rond de bakovens organiseren we in 2020 een hele reeks inspirerende activiteiten en workshops. Op unieke locaties in de regio kan je de ovens komen ontdekken en leer je alles over de bijhorende technieken. En we maken uiteraard ook tijd om te proeven van al het lekkers dat uit zo’n oven komt!

Dit evenement past in de bakovenactiviteitenreeks. Check zeker ook de andere activiteiten in onze agenda of op de website van Archeduc.

 


Aanmelden voor dit evenement is via deze website helaas niet mogelijk. Contacteer RLGC voor meer informatie.