Home > Kalender > archeduc, dienst erfgoed provincie Vlaams-Brabant, het MOT, Regionaal Landschap Brabantse Kouters, regionaal landschap pajotteland-zennevallei > Landschap vol lekkers: wandeling met pizza

Landschap vol lekkers: wandeling met pizza

We staan stil bij wat de natuur ons te bieden heeft en maken kennis met de eetbaarheid van het landschap.

Ga mee op pad door ‘het Moeras’, de groene long van Drogenbos. Onze gids vertelt meer over de verschillende lagen in het landschap en hoe die functioneren. Na de wandeling bakken we heerlijke pizza’s in een gerestaureerde bakoven en gaan we samen aan tafel.

Kinderen zijn welkom onder begeleiding van een volwassene.

Praktisch

  • zondag 8 maart 2020 van 10u tot 14u
  • FeliXart Museum, Kuikenstraat 6, 1620 Drogenbos
  • draag gepaste schoenen, eventueel regenkledij en breng een schort mee om pizza te bakken.
  • deelname: 5 euro
  • inschrijven verplicht

Activiteitenreeks rond bakovens

Bakovens zijn bedreigd. Niet alleen de ovens zelf verdwijnen, maar ook de techniek om ze te bouwen en de kennis om ze te gebruiken gaan verloren.

Op veel plaatsen in Halle-Vilvoorde staan er nog oude bakovens. Archeduc, Dienst Erfgoed provincie Vlaams-Brabant, het MOT, het Regionaal Landschap Pajottenland-Zennevallei en Regionaal Landschap Brabantse Kouters willen een breed publiek laten kennismaken met dit erfgoed.

Om mensen opnieuw samen te brengen rond de bakovens organiseren we in 2020 een hele reeks inspirerende activiteiten en workshops. Op unieke locaties in de regio kan je de ovens komen ontdekken en leer je alles over de bijhorende technieken. En we maken uiteraard ook tijd om te proeven van al het lekkers dat uit zo’n oven komt!

Dit evenement past in de bakovenactiviteitenreeks. Check zeker ook de andere activiteiten in onze agenda of op de website van Archeduc.