Home > Kalender > biodiversiteit, hoogstamboomgaard, Merchtem, snoeien > Zomersnoeicursus hoogstamboomgaarden

Zomersnoeicursus hoogstamboomgaarden

Wil je meer weten over snoeien van hoogstamfruitbomen en de waarde van boomgaarden voor het landschap en de natuur?

Heb je zelf hoogstamfruit of wil je in de toekomst graag een boomgaard aanleggen? Heb je hoogstamfruitbomen aangekocht via onze ‘behaag je tuin’-actie?  Onze basissnoeicursus maakt je wegwijs om je bomen ‘in vorm’ te houden. Een correcte snoei is niet alleen van belang voor een rijke oogst, maar draagt ook bij tot het vormen van gezonde en landschappelijk waardevolle hoogstamfruitbomen, die voor mens én dier veel te bieden hebben.

Na een inleidende theorieles, neem je als cursist zelf de snoeischaar in de hand en trekken we de boomgaard in om onder begeleiding van een expert een aantal fruitbomen van diverse leeftijden te snoeien. De cursus wordt gespreid over 2 lesdagen (02/03/2019 en 07/09/2019) om zowel winter- als zomersnoei te kunnen belichten.

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

PRAKTISCH

Voor wie: Iedereen die zijn eigen hoogstamfruit met kennis van zaken wil leren snoeien.  De focus van deze module ligt op de zomersnoei van hoogstamfruit. De eerste module, wintersnoei, ging door op zaterdag 2 maart 2019. Je kan echter nog steeds instappen. De basisprincipes worden herhaald bij het begin van de lesdag

Wanneer: Zomersnoei op zaterdag 7 september 2019, 9u00 -16u00.

Waar: Sporthal Merchtem, Dendermondestraat 31, 1785 Merchtem

Inschrijven en meer info: Contacteer Jeroen Zaman, jeroen.zaman@brabantsekouters.be of 02 253 43 04

Bijdrage: 6 euro voor één module, inclusief cursustekst

Deze cursus is een initiatief van Regionaal Landschap Brabantse Kouters i.s.m de gemeente Opwijk en de Nationale Boomgaardenstichting vzw en wordt financieel ondersteund door de provincie Vlaams-Brabant.