Natuureducatie

Home > Natuureducatie > Lager onderwijs

Lager onderwijsLOGroene plekjes in de buurt weet iedereen te waarderen. Voor volwassenen kan het een plek zijn om tot rust te komen, voor kinderen een kans om zich uit te leven. Zorgvuldig met deze groene oases omgaan is dan ook belangrijk!

De medewerkers van natuur- en milieueducatie (NME) spelen hier graag op in met educatieve natuuractiviteiten. RLBK biedt jong en oud de mogelijkheid om natuur op een leuke manier te ontdekken en er bewust mee om te gaan. En dat telkens op een plek dicht bij de school! Voor het lager onderwijs beschikt RLBK over een aantal begeleide activiteiten, opgesplitst per graad.

Kriebelfladderpad – 1e graad

Zwaluwen zijn opmerkelijke vogeltjes: ze hebben een opvallend verenkleed en maken gekke capriolen in de lucht. Bovendien zijn ze aankondigers van de lente. Wat heeft een zwaluw nodig om een nest te bouwen? Hoe doen andere vogels dat? Wat eten ze? Tijdens het Kriebelfladderpad ontdek je het antwoord op al deze vragen.

Bijzondere Bijen – 1e graad

Honingbijen hebben een boeiend leven: ze bewaken het nest, voeden de larven of gaan op zoek naar stuifmeel.

De leerlingen kruipen in een bijenpak en krijgen bijpassende rugzakjes. Pas dan zijn ze helemaal klaar om de bijenwereld binnen